Sabtu, 7 Mei 2011

~ KeK Besdey Aku...Aku Wat Sendiri ~

   Salam...holaaa sume...lame xupdate. Malas..lgpn xde ape yg aku nk cite kt korang sume..hehhe. eh! 5 Mei ari2 besdey aku taw yg ke '3series'...ish..isg..ish..pejam celik pejam celik makin meningkat usia aku ni...mesti dalam ati korang cakap gini kan "da 3series pn xkawen2 lg"..kan?kan?kan? elehhhh..ape aku kesah, jodoh sume tuhan yg tentukan untuk aku..cepat ke lambat ke aku terima..aku pn xla rse terdesak sgt nk kwen ni...ade jdoh insyallah...klu xde..pasrahhhhhh je la..huhu.
   Bosan la cite pasal kawen2 ni,aku nk cite pasal kek td kan?hehhehe...alaaa..bukan kek hebat pn aku wat untuk diri sendri,asalkan tekak aku ni leh trime ok la..hehhe (sekali teringat kek/apam bluberi yg aku wat ari2..xjadi, gigit je tros muntah..ntah ape gile aku memandai g tuang esen badam + bluberi = bluekkkkkk...xleh trime langsung kek aku wat 2...hahhaha). Mase ari besdey ari cadang nak wat ciskek,cream cheese da bli da ari2,tp ade bahan yang xcukup lagi yg xde jual kt cni. Camne la aku leh lupe pasal bahan 2,duk asek igt cream cheese je...ceh btul!
   Jadinye smlam g la wat lawatan cik rokiah kt blog2 masakan ni...g blog kak ummi,blog kwn2 kak ummi yg pndai masak,blog ini blog gosip artis pn cik rokiah terjah...hhehehe. Cari punye cari terjumpelah ciskek kt blog kak ummi yang xperlu nk gunekan whippg cream n jus lemon. aa..ha!cantekkkk...resepi n cara nk buat pn kemain mudah. Balik je keje ni settlekn urusan itu ini dalam kul8 baru la setat bancuh kek. klentung klentang..trrrrrr..trrrrr.meraung2 mixer aku 2 mntak nyawe, al-maklumlah murahan punye..hhiihi...kek ni rsenye xdela pure sgt rse cheese die,tp msih terase la 'keciscisanny'..hehe..nak tau cmne rse die korang kne wat lah!
   Antara bahan-bahan nk wat kek ni adelah :
 





 

  








   Dan ini hasilnya...
Oklah..kalau korang ade keinginan nk wat ciskek yg mudah ni,korang leh la g tgk kt blog kak ummi ni k..http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/search/label/cheesecake (kak,mohon share eh).

1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)