Rabu, 13 April 2011

~ Ini KUNDANG...KUNDASANG kt Sabah ~



 
 
















 Teruje x?ehehhe...kecor ayor lior kan? Tadi,aku g baya duit mesen basuh kat Singer,ps2 lalu kt dopan kodai buah. Mase nk g tadi aku joling2 gitu je buah ni tau sobab dio lotak bakul boto2 kt laluan aku 2..dalam ati aku 'uihh..ado kundang la' tp aku truskan pojalanan ko kodai Singer,rso mcam tonampak2 lak ankel Singer 2 molambai2 kat aku suh baya duit mesen. Elehhh..ape ade hal.totiap bulan aku xponah miz baya tau.
   Adegan dalam kodai Singer :
Aku   : Ankel,nk baya duit mesen.
Ankel: Haa..ok..ok..bapa mau bayat?
Aku   : Cam bese la ankel.
Ankel: Ok..sikijam aa..sya kasi tulit resit..(tulis-tulis)..suda makan?
Aku   : Diet la ankel. Ankel tulis baki skali ye.
Ankel: Ok..ok..(setelah beberape menet)..Ok,ini resit..trima kasih aaa...
Aku   : Tengkiu ankel (tetibe plak aku ckp omputeh)

   Kuar dari kodai Singer copek2 aku melangkahkn kaki aku ko kodai buah. Ade sorang pakcik tongah testing ghaso buah kundang..
Bibik: Kakak,kundang kakak..
Aku  : Manis ke?
Bibik: Manis la kakak,ini olang (bibik pn da ckp pelat) pn ckp mnis punya loh(merujuk pdo pkcik tadi)
Aku   : (Senyum2)..bape skilo ni?
Bibik: Lapan linggit saja la kakak..
Aku   : Aaa..bg la stengah kilo je.
Bibik: Cukup ka kakak?
Aku   : Cukup le tu,sye je yang nak makan ni kang..tak cukup kang sye bli le lagi..hehhe
Bibik: Ini kakak, ampat linggit..
Aku   : Tenkiu (ceh..ckp omputeh lagi)..hehehe

   Masuk je trus aku g cuci buah,tak soba2 ghaso eh..lamo amek x jumpo buah ni. Huiiii..komain manih laie wei..ni klu somut mkan kompom kono koncing manih la (perumpamaan je ni tau). Sodap..sodap..sruppp..sruppp...makan buah kundang sampai abih..sekian,timo kasey!

7 ulasan:

..nOj.. berkata...

eeeiii siot nye. sedap wei kundang manis. mmg kecur air liur ni. ko mkn skali ngan kulit2 ke tu wei

anjOlynn berkata...

xmkn ngn kulit rugi la wei..kulit rm2..biji rm2

.:fyzz:. berkata...

ko nih mmg koling...kecuq aku tgk..mujuq aku tak mengandung..tidak mengidam tau..

yellow's world berkata...

macam kundang kat depan umah wan i je.. hahhahah

anjOlynn berkata...

bukn ke kt depn umh wan u tu reban ayam?ehehhe...

yellow's world berkata...

emm... tuhla.. ujang dah ubah kedudukan pokok kundang... menci.. ehehhee

Dewi Aja berkata...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)